Sinds 1928
Jan Hendrik Kloosterhuis, oprichter van Jan H. Kloosterhuis en Zoon b.v., werd geboren in 1902 en was een van de jongste van 13 kinderen van kweker Hendrik Kloosterhuis. Hij kocht in 1928 een stuk grond en begon zijn kwekerij.
De hoofdteelten waren groenten en groentenzaden, later kwamen daar rozenonderstammen en kleinfruit bij. Zijn zoon, Hendrik Kloosterhuis nam in 1967 de kwekerij over en vestigde zich op de huidige locatie. In 1988 nam Jan H. Kloosterhuis de kwekerij over van zijn vader en heeft de teelt van bos- en haagplantsoen ontwikkeld en begon door heel Europa te exporteren.  Erik Kloosterhuis werkt sinds 1998 in het bedrijf en zet het in de toekomst voort.

Een groot assortiment van loofhout in soorten met bosbouwdoeleinden worden geteeld. Door een internationaal netwerk van zaadhandelaren kunnen wij gecertificeerde planten met herkomsten uit vele landen aanbieden. Grotere aantallen zijn beschikbaar in Duitse, Verenigd Koningkrijk en Nederlandse Herkomsten maar ook uit Frankrijk, ItaliŽ, Ierland en BelgiŽ zijn beschikbaar.
Bosplantsoen, Haagplantsoen en Landschapsplanten
De productie van Bosplantsoen heeft zich de laatse decennia's behoorlijk uitgebreid bij Kloosterhuis, voornamelijk in soorten met Europeese Herkomsten voor bosbouwdoeleinden. Kwaliteit, gezondheid, soortechtheid en sortering staan hoog in het vaandel, waarbij de productie onder controle staat van de Naktuinbouw. Met een grote productie van haagplantsoen, struiken en landschapsplanten van zaailingen, verplante en stekken kunnen wij complete beplantingslijsten aanbieden.
Rozenonderstammen
Het bedrijf heeft een lange historie in de productie van rozenonderstammen. Eigen zaadhaagproducties worden geoogst en gestratificeerd in bestaande faciliteiten. Omdat op het bedrijf ook op grote schaal akkerbouw wordt bedreven geeft dit ons het grote voordeel de rozenonderstammen altijd op verse gronden te telen. Dit heeft een positieve invloed op de kwaliteit en gezondheid van de planten. De bewaring vindt plaats in koelcellen maar de laatste jaren hebben wij zeer goede ervaringen opgedaan met het invriezen in onze nieuwe vriescellen van de onderstammen. Leveren van onderstammen die plantklaar zijn is een van de opties.

Onderstammen voor Laan- en Fruitbomen
Met onze grote productie en jaren ervaring in het sorteren van onderstammen voor laan-, park- en fruitbomen kunnen wij een breed assortiment onderstammen aanbieden in uitstekende kwaliteit. De productie is beschikbaar in generatieve en vegetatieve onderstammen in verschillende maten. Veel onderstammen worden gecertificeerd geleverd en zijn beschikbaar in verschillende herkomsten.

Kleinfruit
Sinds enkele jaren kweken wij een groot assortiment kleinfruit van Rode bessen, Witte bessen, Zwarte bessen, Kruisbessen, Bramen en Frambozen. Onze productie staat onder controle van de Naktuinbouw en indien gewenst kan een certificaat geleverd worden. Wij bieden uitgangsmaterialen aan, planten voor de professionele fruitteelt en de tuincentrum markt.

Activiteiten in Hongarije
Sinds 2001 hebben wij onze eigen vestiging in Hongarije voor het uitbreiden van de sorteercapaciteit en garant te kunnen staan voor hoge kwaliteitsnormen. Het bedrijf is gevestigd in KŠl tussen Budapest en Miskolc vlakbij de snelweg M3. In moderne gebouwen met koelcellen worden planten van eigen kwekerij maar ook van Europeese collega's gesorteerd en geŽnt. Met koelvrachtauto's worden de planten getransporteerd en komen kant en klaar retour. Sinds enkelen jaren oogsten wij in Hongarije en omliggende landen zaden van verschillende soorten waaronder ook bosbouwkundige herkomsten met certificaat.

Mechanisatie
Voor vele jaren hebben wij geinvesteerd in mechanisatie voor de productie en bewaring van planten. Intensieve mechanisatie van grondbewerking tot het rooien is gedaan om zo arbeids- en milieuvriendelijk mogelijk te werken, als voorbeeld wordt mechanische onkruidbestrijding toegepast waar mogelijk. Voor optimale bewaring worden de planten in koelcellen van 8.000 m≥ met mistsysteem en in vriescellen van 4.000 m≥  bewaard. 
Logistiek
Onze verwerking en orderafhandeling samen met het bewezen netwerk van onze logistieke partner VERHOEK-EUROPE bied ons de mogelijkheid om elke order snel te leveren door geheel Europa in welke volume dan ook. De verpakking is erg belangrijk om kwaliteit, bescherming en verwerken van de planten te garanderen.
Kaart van UK en Duitse Herkomstgebieden
H. Kloosterhuis
Jan H. Kloosterhuis
H. Kloosterhuis
Back
Next
Copyright © 2020 by "Jan H. Kloosterhuis & Zoon B.V."  ∑  All Rights reserved  ∑  E-Mail: info@kloosterhuis.com
Jan H. Kloosterhuis & Zoon B.V.
Zuiderveen 46
9673 TB Winschoten
The Netherlands

tel:  +31 597-415050
fax: +31 597-413878

e-mail:
info@kloosterhuis.com
Jan H. Kloosterhuis & Zoon B.V.
Boomkwekerij       Nurseries       Baumschulen       PťpiniŤres       Vivai